Брюссель. 20 листопада. УНІАН. Європарламент підтримав обмеження на продаж хімічних речовин, які можуть використовуватися для виготовлення вибухівки вдома.
Як перелає кореспондент УНІАН, відповідне рішення схвалено сьогодні на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі.
За проект доповіді Яна Мюльдера (група ліберальних партій, Нідерланди) проголосували 595 депутатів, проти – 12, утрималися – 14.
Таким чином, депутати підтримали запропонований Єврокомісією проект законодавства, який передбачає можливість продажу низки небезпечних хімічних речовин лише покупцям, які зможуть довести необхідність у їх придбанні. При цьому, передбачається, що такі покупці мають отримувати ліцензії на придбання хімічних речовин.
Серед хімічних речовин, що використовуються для чищення басейнів та у вигляді добрив без ліцензій продаватимуться лише три: перекис водню, азотна кислота та нітрометан. Разом з тим, продавці мають реєструвати продаж таких продуктів.
Після схвалення Радою ЄС країни-члени матимуть 18 місяців на втілення положень цього закону в національні законодавства.
Обмеження на придбання хімічних речовин для громадян наберуть чинності через 3 роки з моменту набуття чинності цим законом.