Фото УНИАН

Представництво Європейського Союзу в Україні за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі запустили проект FORBIZ, спрямований на підтримку малого та середнього бізнесу в Україні та поліпшення бізнес-клімату в країні.

Читайте такожУкраїна приєдналася до програми ЄС для малого і середнього бізнесу з обсягом фінансування €2,3 мільярда

Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, відповідаючи на питання журналістів під час презентації проекту.

Відео дня

"Цей проект має кілька складових, спрямованих як на стратегічні речі, такі як розробка стратегії розвитку малого і середнього бізнесу, так і на більш практичні речі, а саме – дерегуляцію та проведення постійного перегляду застарілих нормативних актів", - сказав він.

Нефьодов зазначив, що метою проекту є створення в Україні бізнес-середовища, яке було б максимально комфортним для ведення бізнесу.

Заступник міністра відзначив, що з метою поліпшення бізнес-клімату в Україні буде створено ряд консультативних центрів. На даний момент, за його словами, вже відкрито два пілотних центри в Києві та Львові. У короткостроковій перспективі Мінекономрозвитку очікує відкриття аналогічних офісів у Харкові та багатьох інших українських містах.

Перші результати роботи проекту, за прогнозами Нефьодова, буде видно за 2-3 місяці після його запуску.

Читайте такожУ Кабміні кажуть, що повністю виконали "домашнє завдання" для отримання траншу МВФ

Керівник проекту FORBIZ Маттіас Аджунер, присутній на презентації, повідомив, що пріоритетними завданнями цього проекту є створення сприятливих умов для ведення бізнесу, підтримка вітчизняної сфери малого і середнього бізнесу, а також ведення ефективного діалогу з українськими підприємцями.

Крім того, за його словами, необхідно створити чіткі правила гри у сфері малого і середнього бізнесу та забезпечити рівні умови для всіх підприємців. Також Аджунер запропонував скасувати застарілі регуляторні норми, які негативно впливають на ведення бізнесу в країні, і виступив за зниження адміністративного тиску на підприємців.

Як повідомляв УНІАН, перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив, що створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу в Україні є одним із пріоритетних завдань уряду в 2016 році.

За його даними, проведення послідовної державної політики щодо підтримки українського підприємництва сприятиме покращенню бізнес-клімату в країні, зміцненню позицій України у рейтингу Світового банку Doing Business, полегшенню ведення бізнесу.

За словами Кубіва, цього року Україна розраховує поліпшити свої позиції в рейтингу Doing Business на 15-17 позицій, оскільки виконала більш як половину плану з дерегуляції економіки та поліпшення інвестиційного клімату.