Новий картридж, який Sony запатентувала / скріншот

Нещодавно компанія Sony зареєструвала патент на новий пристрій, який зовні схожий на картридж. Патентна заявка була подана ще в червні в Національний інститут промислової власності Бразилії, а затвердили її тільки минулого тижня.

Пристрій потрапив у категорію 14.99 «Різне». В Японії під таким класифікаційним номером реєструють «Електронні ігрові аксесуари», повідомляє нідерландський портал LetsGoDigital.

Патентна заявка нового пристрою / скріншот

Судячи по заявці, картридж розробив Юджин Морисава, старший арт-директор з корпоративного дизайну в Sony Interactive Entertainment. У 2018 році Морисава вже реєстрував пристрій для дитячого набору з програмування Sony Toio. Однак новий картридж зовні відрізняється від девайса для Toio і, ймовірно, призначений для іншої консолі.

Відео дня
Набір Sony Toio з прямокутним картриджем / скріншот

Нагадаємо

Майбутня консоль від Sony – Playstation 5, яка вийде наприкінці 2020 року, буде використовувати Blu-ray диски. А остання портативна консоль Sony – PS Vita використовувала флеш-карти. Ймовірно Sony розраховує повернутися на ринок портативних приставок і повторити успіх свого конкурента – компанії Nintendo, яка у 2017 році випустила гібридну консоль Switch. Однак стверджувати це ще зарано, тому що сама компанія, після провалу PS Vita неодноразово заявляла про те, що не хоче повертатися до виробництва портативних консолей.