Мобільні ігри зайняли більшу частину ринку відеоігор / Pakkatv.com

Дохід від світових продажів відеоігор складе в цьому році 148,8 мільярда. Це на 7,2 % більше, ніж у 2018 році. Про це повідомила аналітична компанія Newzoo.

Спочатку аналітики прогнозували, що продажі комп'ютерних ігор за 2019 рік по всьому світу складуть $152.1 мільярда. Однак показники довелося переглянути через сповільнення доходу від ринку консолей. В цілому ж консолі Playstation 4, Xbox One і Nintendo Switch зайняли 30% ринку і їх дохід склав $45,3 мільярда. ПК дісталося 24% ринку. А ось найбільше доходу принесли мобільні ігри. Вони охопили 46% ринку і їх дохід склав $68,2 мільярда.

Ринок ПК ігор опинився в цьому році менш прибутковим / Newzoo.com

Фахівці підкреслюють, що попри коригування прогнозів всі основні сегменти ринку в цьому році продовжують рости, і це при тому, що 2018 рік був рекордним – завдяки кільком AAA-проектам, іграм жанру «королівської битви», і успіху консолі Nintendo Switch.

Відео дня

Читайте такожCall of Duty: Mobile лише за місяць завантажили 148 мільйонів разів

Також аналітики з Newzoo спрогнозували, що до 2022 році світові продажі відеоігор повинні піднятися до $189 мільярдів. За їхніми оцінками, близько 80% від загальних доходів прийдеться на мобільні та консольні ігри.