Xbox One X підтримує сторонні VR-шоломи, але має власного девайса для віртуальної реальності / eurogamer.it

Днями голова компанії Xbox Філ Спенсер розповів, чому Microsoft не розвиває напрямок віртуальної реальності для своєї консолі, як це робить їхній конкурент – компанія Sony з проектом PlayStation VR.

В інтерв'ю виданню Stevivor Спенсер заявив, що у людей платформа Xbox One не асоціюється з технологією віртуальної реальності. «У мене є кілька претензій до VR. Ця платформа ізолює, а я думаю про ігри як про досвід, що об'єднує. Ми відповідаємо на запити наших споживачів, і ніхто не просить про VR. Велика частина наших користувачів знає, якщо їм потрібен VR, для цього є інші місця — на ПК або десь ще», – зазначив голова Xbox.

Однак Філ Спенсер визнав, що рано чи пізно компанія Microsoft може дійти до підтримки VR на Xbox, щоправда, поки компанія сфокусована на новому поколінні консолей. Як раніше заявляв Спенсер, їх нова приставка під кодовою назву Project Scarlett не буде відставати від конкурентів за потужністю та ціною, як це було в минулому поколінні, коли на старті PS4 була дешевша і потужніша за консоль Xbox One.

Відео дня