Roblox - платформа, яка дозволяє користувачам створювати власні ігри / microsoft.com

Мобільна версія багатокористувацької онлайн-платформи Roblox з моменту виходу на Android та IOS, з 2016 року заробила мільярд доларів. За цей же період часу Roblox завантажили 290 млн разів в App Store і Google Play.

Як повідомила аналітична компанія Sensor Tower найбільше коштів у грі витратили геймери з США — $677 млн, а на другому місці виявилися мешканці Великобританії — $89 млн. За кількістю завантажень гри лідером виступає магазин Google Play – 75%. Однак найбільше доходів – 76% принесли розробникам власники Apple, які завантажили гру через App Store.

Що таке Roblox

Roblox – це багатокористувацька онлайн-платформа, яка дозволяє користувачам створювати власні ігри, а також грати в створені іншими користувачами проекти. Ігри створюються на базі движка Roblox Studio. Це можуть бути проекти різних жанрів – від гонок і симуляторів до платформерів і рольових ігор. Також геймери можуть створювати в іграх предмети і продавати їх іншим гравцям за віртуальну валюту, що купується за реальні гроші. Потім творці ігор на сайті Roblox обмінюють віртуальні гроші на реальні через систему Developer Exchange і ділять відсоток доходів від покупок з розробниками Roblox.

Відео дня
За весь період з 2016 року гра принесла творцям $1 млрд / sensortower.com

Аналітики з Sensor Tower також розповіли, що тільки за серпень цього року гра принесла розробникам $50 млн. А кількість активних гравців на місяць досягла 100 млн, що на 10 млн більше, ніж у популярній комп'ютерній пісочниці Minecraft. В цілому ж за весь 2019 року мобільна версія Roblox заробила $435 млн, що на 30% більше, ніж у 2018 році – $335 млн.