За 25 існування Playstation було продано понад 450 млн консолей всіх поколінь / twitter.com

Playstation увійшла до «Книги рекордів Гіннеса» як найбільш продавана лінійка домашніх консолей в історії. Про це компанія заявила у своєму офіційному акаунті в Twitter.

Як повідомили в Playstation, за всі 25 років існування бренду було продано понад 450 млн консолей всіх поколінь. Для підрахунку використовувалися дані про продажі на 7 листопада.

Таким чином оригінальна Playstation, що вийшла в 1994 році розійшлася тиражем в 102,5 млн одиниць.Тоді вона стала першою в історії приставкою, яка досягла таких високих продажів. Консоль Playstation 2 вийшла у 2000 році і стала найбільш продаваною приставкою у світі, розійшовшись тиражем у понад 155 млн одиниць. Playstation 3 вийшла у 2006 році та її продажу були найменші – 87 млн одиниць. У 2013 році вийшла Playstation 4 і на сьогодні вона розійшлася тиражем в 102,8 млн одиниць.

Відео дня
Всі покоління Playstation від першої (ліворуч) до четвертої консолі (праворуч) / twitter.com

Читайте такожСьогодні Playstation виповнилося 25 років

Нагадаємо, компанія Sony заявила, що планує випустити Playstation 5 в продаж в кінці 2020 року. Також, раніше інсайдери публікували інформацію про те, що новий контролер для PS5 отримає покращену систему вібрації, а також «адаптивне натискання» шифтів — кнопок L2 і R2 на задній стороні геймпада.