Так виглядає прототип консолі Nintendo Play Station / kotaku.com

Прототип консолі Nintendo під назвою Play Station вперше виставили на публічному аукціоні. Про це повідомив портал Kotaku з посиланням на компанію Heritage Auctions.

Представники аукціонного будинку не назвали стартову ціну лота, тому що він ніколи не продавався з відкритих торгів. У компанії відзначили, що лот виграє покупець з найбільшою ставкою, якою б вона не була. У свою чергу журналісти видання з'ясували, що раніше за цю консоль власникові пропонували $1,2 млн, але він відмовився.

Аукціон з продажу прототипу Nintendo Play Station відбудеться 27 лютого 2020 року.

Відео дня

Нагадаємо, Nintendo Play Station — консоль спільного виробництва Nintendo і Sony. Саме цей пристрій став яблуком розбрату для компаній та причиною, через яку Sony вийшла на ринок ігрових домашніх консолей.

У 1988 році Nintendo звернулася до Sony, щоб та розробила аудіосистему і додатковий CD-привід для приставки Super NES. Приставка повинна була вміти використовувати як картриджі, так і диски у форматі Super Disc. А називалася вона Play Station. У 1991 році на Consumer Electronics Show - виставці споживчої електроніки в Лас-Вегасі Sony анонсувала співпрацю з Nintendo. Однак наступного дня на сцену вийшли представники Nintendo і заявили, що розривають контракт з Sony на користь нового контракту з нідерландською компанією Philips. Для японської бізнес-спільноти такий хід виглядав як зрада – коли одна японська компанія принижує іншу японську компанію на користь європейської. У Sony вирішили не закидати свої напрацювання, а створити власну ігрову систему, яка змогла б стати успішнішою за Nintendo. Так в 1994 році світ побачив першу консоль Playstation. Досить швидко вона змогла завоювати своє місце в індустрії, а згодом стати лідером консольного ринку, залишивши Nintendo позаду.