Dreams вийде ексклюзивно для PS4 / store.playstation.com

Студія Media Molecule випустила новий трейлер ігри-пісочниці Dreams, яка вийде ексклюзивно для PlayStation 4.

Геймплей Dreams

У ролику показаний геймплей одного з проектів, створеного в редакторі самої гри. Там величезний мультяшний ящір, який наче Годзілла трощить місто. Однак сама Dreams не про це.

Що таке Dreams

Dreams – це гра-пісочниця від студії, яка створила Tearaway та LittleBigPlanet. У грі буде невелика сюжетна кампанія під назвою Art's Dream. У ній гравці зможуть подорожувати по снах і спогадах джазового музиканта Арта. Проте головною особливістю Dreams стане внутрішньоігровий редактор, завдяки якому користувачі самі зможуть створювати не просто рівні, а цілі ігри абсолютно різних жанрів – від мультяшних платформерів до гонок і шутерів від першої особи з реалістичною графікою. Створювати і редагувати рівні, моделі персонажів та багато іншого гравці зможуть за допомогою геймпада DualShock 4 або контролера PS Move.

Крім того, гравці зможуть ділитися своїми рівнями в мережі. А також у грі буде мультиплеер, який дозволить спільно створювати світи і керувати ними.

Трейлер Dreams

По суті Dreams це ігровий рушій, на якому користувачі зможуть самостійно створювати ігри. Розробники почали працювати над Dreams ще вісім років тому, а навесні 2019 року гра вийшла в ранній доступ. За цей час гравці встигли оцінити можливості гри. Ось лише деякі приклади того, що можна створювати у грі:

Гравці зробили римейк Final Fantasy VII в Dreams

А ось космічний симулятор, створений гравцями в Dreams

Відтворений в Dreams хоррор P. T.

Реліз Dreams відбудеться 14 лютого цього року. В українському PS Store її можна буде придбати за 1049 грн.