На фото фанатський дизайн, Sony ще не презентувала PS5 / twitter.com

Через спалаху коронавіруса вихід консолей PlayStation 5 та Xbox Series X можуть відкласти. Про це з посиланням на інвестиційну фірму Jefferies Group повідомляє видання Business Insider.

Читайте такожІгри для дорослих. Що робити самотнім у день закоханих

Вихід консолей нового покоління спочатку планувався на кінець 2020 року. Але оскільки PlayStation 5 та Xbox Series X, як і більшість іншої споживчої електроніки збирають в Китаї, то реліз консолей можуть відкласти на більш пізній термін. Проте експерти вважають, що це найгірший варіант.

Швидше за все закриття виробничих потужностей в Китаї через коронавірус вплине на стартовий тираж PS5 та нового Xbox. Це призведе до обмежених постачань і може позначитися на ціні пристроїв.

Трейлер Xbox X Series

На даний момент Sony та Microsoft ніяк не коментують ситуацію щодо можливої затримки виходу консолей наступного покоління. А ось компанія Nintendo цього тижня заявила, що через спалах коронавіруса поставки консолі Switch в Японію відкладені. Крім того, видавець Take-Two Interactive повідомив, що вихід гри The Outer Worlds на Nintendo Switch також довелося перенести через епідемію. Оскільки портуванням гри на консоль Switch займається студія Virtuos, офіси якої знаходяться в Китаї.