Спілкування проходило з допомогою VR-шолома і сенсорних рукавичок / скріншот

Технологія віртуальної реальності стала активно розвиватися в минулому десятилітті завдяки відеоіграм. Однак зараз VR все частіше виходить за межі ігрової індустрії. Так днями південнокорейський телеканал показав сюжет, в якому мати змогла поспілкуватися зі своєю померлою донькою у віртуальній реальності.

Передача під назвою "Я зустріла тебе", розповіла про семирічну дівчинку Найон, яка померла від невиліковної хвороби у 2016 році. Її мати Джан Чжи Сун погодилася взяти участь у програмі південнокорейський розробників і медиків, які допомагають боротися з посттравматичним стресовим розладом. Метою даного проекту було допомогти матері у прийнятті тяжкої втрати.

Протягом 8 місяців фахівці аналізували домашні архіви сім'ї, щоб максимально точно відтворити віртуальний образ і голос Найон. Потім її мати надягла шолом віртуальної реальності, щоб бачити і почути відтворений образ своєї дочки, а також сенсорні рукавички, які імітують дотик. В процесі спілкування, Джан Чжи Сун поговорила з дочкою, заспівала з нею пісні і відсвяткувала день народження. Віртуальна Найон загадала бажання, щоб мама більше не плакала, а наприкінці зустрічі сказала, що втомилася і хоче спати. Перед сном мама попрощалася з дочкою, і та заснула.

Глядачі, що подивилися це відео, розділилися в думках. Одні стверджують, що це жахлива ситуація і співчувають жінці. Інші ж вважають, що такий досвід "спілкування" з померлим родичем може не допомогти, а навпаки травмувати ще більше.