У книзі 240 сторінок / screenrant.com

Сьогодні надійшла у продаж книга Marvel's Spider-Man Script Book, яка дозволяє ознайомитися зі сценарієм до гри студії Insomniac Games та дізнатися, як він створювався.

Як розповів в інтерв'ю виданню Vice провідний сценарист Marvel's Spider-Man Джон Пакетт, ця книга може допомогти людям, які хочуть самі створювати сценарії до ігор. "Мене часто запитують: "Як виглядає сценарій відеогри? Я хочу побачити хоч один сценарій, щоб міг знати, що ви, хлопці, робите і як я сам можу стати письменником", - говорить Джон Пакетт.

За словами розробника, повний сценарій до гри містив стільки сторінок, що за обсягом вони перевищували трилогію "Володар кілець". Проте в видану книгу потрапило всього 240 сторінок, багато в чому тому, що для публікації зі сценарію були прибрані зайві технічні елементи.

"Одна з причин, по якій книга не містить кожне слово, написане для Marvel's Spider-Man полягає в тому, що відеоігри вимагають написання великої кількості елементів, про які гравці зазвичай не замислюються. Це, наприклад, стосується діалогів, де персонаж один й той самий рядок може вимовити десятьма різними способами і так далі. У нас є онлайн-база даних, куди ми поміщаємо сценарії. Деякі з них – це просто кінематика, яка більш лінійна, як ви звикли бачити у фільмах і на телебаченні. А деякі сценарії в цій базі складаються з тисяч рядків діалогів», - розповідає провідний сценарист Marvel's Spider-Man

Крім самого сценарію в книзі є багато бонусного контенту, включаючи невидані ескізи. На Amazon книгу Marvel's Spider-Man Script Book можна придбати за 50 доларів.

Трейлер Marvel's Spider-Man

Нагадаємо, гра Marvel's Spider-Man вийшла у 2018 році ексклюзивно для PlayStation 4.