У "Гвинт" можна зіграти безкоштовно на смартфонах і ПК / playgwent.com

Сьогодні колекційна карткова гра "Гвінт" вийшла на смартфони під управлінням операційної системи Android. На iOS гру випустили ще восени 2019 року.

"Гвінт" на Android

На Play Market у гри вже понад 2 тисяч відгуків та оцінка 4,7. Гравці кажуть, що мобільний порт вийшов гідний, а інтерфейс і графіка виглядають так само, як і на ПК-версії. Крім того, "Гвінт" хвалять за анімацію карт, але відзначають, що іноді вона працює уривками. Деякі користувачі помітили, що на смартфонах з 3ГБ оперативної пам'яті у гри спостерігаються проблеми з продуктивністю. Ще одна важлива деталь – аккаунт з консольних версій "Гвінта" не переноситься в мобільну гру. Для цього треба спочатку перенести обліковий запис з PS4 чи Xbox One в GOG. Проте в цілому карткова гра від CD Projekt RED отримала схвальні відгуки.

Що таке "Гвінт"

"Гвінт" – це умовно-безкоштовна колекційна карткова гра, створена за мотивами "Відьмака". Гравці б'ються в боях 1 на 1, використовуючи зібрану самостійно колоду карток. Щоб виграти, потрібно перемогти суперника у двох раундах з трьох, набравши більшу кількість очок на своєму полі. Гравці самі вирішують які карти покласти у колоду – найчастіше беруть ті, чиї здібності будуть синергувати один з одним. У кожної картки є вартість провізії, тому сильно велику колоду скласти не вийде і доведеться вирішувати, які картки брати, а які залишити.

Нагадаємо, 10 березня стартувало бета-тестування гри "Гвінт" на Android. Користувачі, які взяли участь в бета-тесті отримали ексклюзивний аватар – Імперського Голема. Також студія CD Projekt RED пообіцяла, що весь прогрес, який гравці отримають під час бета-тестування буде перенесений в основну версію гри.