Baldur's Gate 3 / фото twitter.com/larianstudios

Сьогодні, 6 жовтня, о 20: 00 за київським часом рольова гра Baldur's Gate 3 виходить в ранній доступ в магазині цифрової дистрибуції Steam, GOG, а також в сервісі Google Stadia. Гра стане доступна як користувачам Windows, так і власникам комп'ютерів Mac.

Про це студія Larian повідомила у Twitter.

"Ми на практиці усвідомили, що, спілкуючись з гравцями безпосередньо в процесі роботи над грою, ми робимо її краще. RPG такого масштабу, з такою кількістю систем, лише виграють від відгуків і пропозицій гравців – особливо якщо отримувати їх регулярно, після кожного оновлення, виправлення багів, введення нових механік. Ранній доступ дає гравцям можливість взяти участь в процесі розробки, а нам – можливість експериментувати з різними системами спільно з живою спільнотою гравців. Ми хочемо знати, як ви граєте в гру, і, спираючись на ці знання, робити її ще краще", – повідомили розробники на сторінці гри в Steam.

Розробники сподіваються, що Baldur's Gate 3 пробуде в ранньому доступі мінімум рік. Однак точну дату релізу гри не називає.

Трейлер Baldur's Gate 3

Після оплати раннього доступу доплачувати за повну версію Baldur's Gate 3 не буде потрібно.

Baldur's Gate 3

Свіжий скріншот з гри / фото twitter.com/larianstudios
  • Baldur's Gate 3 – це продовження культової рольової гри. Дії третьої частини розгорнуться через 100 років після подій оригінальної дилогії. За словами творців, це буде наймасштабніший і найдорожчий проект студії.
  • У ранньому доступі в Baldur's Gate 3 буде 16 рас і подрас на вибір.
  • Пізніше розробники додадуть в Baldur's Gate 3 мультиплеєр на чотирьох гравців і режим розділеного екрана.