Cyberpunk 2077 повернеться на консолі PlayStation через пів року після зняття з продажів / фото CD Projekt RED

Через тиждень, 21 червня, рольовий екшен Cyberpunk 2077 повернеться у PS Store – через пів року після зняття гри з продажів на консолях PlayStation.

Як передає видання Eurogamer, про це повідомили розробники зі студії CD Projekt RED.

Однак компанія Sony поспішила попередити, що попри численні патчі, проблеми з продуктивністю гри на базовій PS4 та PS4 Slim залишаться. Японський платформотримач рекомендує грати у Cyberpunk 2077 лише на PS4 Pro або PlayStation 5.

Відео дня

"І хоч CD Projekt RED продовжує покращувати стабільність на всіх платформах, користувачі як і раніше будуть відчувати проблеми з продуктивністю у версії Cyberpunk 2077 для PS4. SIE рекомендує грати в цю гру на PS4 Pro або PS5, щоб отримати максимум задоволення від гри", – заявили в Sony Interactive Entertainment.

Раніше користувачі помітили, що в PS Store з'явилася сторінка Cyberpunk 2077. Гру вже можна додати до списку бажаного, але купити ще не можна.

Крім того, до 18 червня всі бажаючі можуть отримати назад гроші за Cyberpink 2077 в PlayStation Store – незалежно від того, скільки годин вони провели у грі. Після 18-го Sony видалить цю форму, і тоді повернути кошти за гру можна буде лише відповідно до стандартних правил рефанада – через техпідтримку компанії.

Чому Cyberpunk 2077 видаляли з PS Store

  • 18 грудня 2020 року – через 8 днів після релізу Cyberpunk 2077 компанія Sony видалила гру з магазину PS Store через численні скарги користувачів на її технічний стан.
  • Скандал розігрався тому, що до релізу розробники з CD Projekt запевняли: "на консолях гра працює напрочуд добре". Однак багів, вильотів та інших неприємностей у Cyberpunk 2077 на консолях виявилося стільки, що гравці почали вимагати повернення коштів. В CDPR відповіли, що всі незадоволені гравці можуть повернути гроші. Але розробники не погодили своє рішення з Sony, яка володіє цифровим магазином PS Store – однією з найбільших платформ.
  • Попереджаючи скандал, Sony заявила, що "піклується про те, щоб її клієнти були задоволені своїм ігровим досвідом", прибрала CP2077 з магазину і створила окрему сторінку, де всі бажаючі могли повернути гроші за Cyberpunk.
  • Аналітики назвали цей випадок "безпрецедентним", підкресливши, що раніше через схожі проблеми ігри з продажів зазвичай відкликали самі видавці, а не платформодержатель.