Патч розв'язав проблему з файлами збереження в Cyberpunk 2077 / фото CD Projekt RED

Студія CD Projekt RED випустила патч 1.06 для свого рольового екшену Cyberpunk 2077. Оновлення торкнулося низки важливих проблем у версій гри на консолях та ПК.

Про це розробники повідомили на сайті гри.

Що виправив патч 1.06 в Cyberpunk 2077:

  • Виправлено баг, який з'являвся під час завдання "Новий поворот". Тепер персонаж Дум-Дум більше не буде зникати при вході в клуб "Тотентанц".
  • На ПК розробники виправили критичну помилку, прибравши обмеження у 8 МБ на розмір файлу збереження.  Раніше, якщо розмір файлу збереження перевищував 8 МБ, то він ставав недоступним і користувачі просто втрачали весь прогрес у грі. Тепер же цього не буде. Однак патч не допоміг тим, у кого вже пошкоджені файли збереження.
  • На консолях було поліпшено процес керування пам'яттю та підвищена стабільність гри, завдяки чому має скоротиться кількість вильотів.

Нагадуємо, що Cyberpunk 2077 вийшов 10 грудня на ПК, PS4 та Xbox One, а також у хмарних сервісах GeForce Now та Google Stadia. Завдяки попереднім замовленням і стартовим продажам тираж гри склав 13 мільйонів копій. Однак успішний старт швидко був затьмарений скандалом через погану оптимізацію гри на консолях.

Відео дня

Скандал з Cyberpunk 2077

  • На консолях минулого покоління, PlayStation 4 та Xbox One, гра виявилася у поганому технічному стані. Геймплей супроводжувався незліченними багами, тривалими завантаженнями текстур, глітчами, вильотами гри і загальною низкою якістю графіки – про що студія не попередила користувачів, демонструючи в промо-матеріалах ролики з ПК-версії гри.
  • Після скарг власників консолей CD Projekt вибачилася і запропонувала гравцям оформити повернення коштів, не повідомивши при цьому самих платформотримачів – Microsoft та Sony.
  • Через жорсткі правила повернення коштів за гру в PlayStation Store не всі бажаючі змогли одразу отримати назад свої гроші. Таким чином гравці почали звинувачувати вже не CD Projekt за погану оптимізацію Cyberpunk 2077, а самих платформотримачів.
  • На критику відреагувала Sony, видаливши Cyberpunk 2077 з магазину PS Store на консолях PlayStation 4 та PlayStation 5. Компанія створила спеціальну сторінку, де всі покупці гри в PS Store змогли легко оформити повернення коштів.
  • Ті, хто не захочуть повертати гроші, можуть і далі продовжити грати в Cyberpunk 2077 на консолях PlayStation, та отримувати патчі для гри.
  • Через скандал з невдалим запуском гри на консолях акції студії CD Projekt RED впали майже на 18%.