День кіберспорту 2023 / фото ua.depositphotos.com

Щороку 15 лютого в Україні відзначають День кіберспорту. Кіберспортом називають змагання в комп'ютерних іграх. Для них не вимагається фізична підготовка, але потрібна швидка реакція, вміння аналізувати ситуацію, уважність і гострий розум.

У день кіберспорту проводяться презентації та прес-конференції, присвячені цьому виду спорту. Часто в цю дату організовуються змагання з грошовими призами. А рідні та друзі кіберспортсменів в цю дату вітають їх зі святом.

В Україні є ще одна дата, присвячена кіберспорту - це 7 вересня.

Відео дня

Кіберспорт в Україні - історія та цікаві факти

Кіберспорт в Україні існує так само давно, як і самі комп'ютерні ігри. У великих кіберспортивних іграх, таких як Quake, CS:GO, Fortnite та інших було сформовано українські команди. Однак дуже довго кіберспорт не мав офіційного статусу в Україні, а лише вважався хобі.

Найвідомішою українською кіберспортивною командою вважається NAVI по Dota 2. Цей колектив отримав всесвітню популярність і виграв багато престижних нагород.

У 2017 році в нашій країні з'явилася Федерація кіберспорту в Україні, яка популяризувала кіберспорт, тренувала команди, влаштовувала чемпіонати і шукала інвесторів і спонсорів для українського кіберспорту.

У 2020 році кіберспорт офіційно був визнаний видом спорту в Україні. А в 2021 був проведений найбільший на даний момент в Україні чемпіонат з кіберспорту з призовим фондом 1,5 мільйонів гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: