DualSence отримає покращену систему тактильного зворотного зв'язку / blog.us.playstation.com

Тактильна зворотний зв'язок нового ґеймпада для PlayStation 5 дозволить гравцям відчути на руках краплі дощу та інші ефекти навколишнього середовища.

Читайте такожRockstar підготувала подарунки для гравців в GTA Online

Про це в подкасті Play, Watch, Listen розповів геймдизайнер інді-гри Thomas Was Alone Майк Бітелл.

Відео дня

Розробник зазначив, що він ознайомився з обладнанням для розробки ігор для PS5, включаючи новий контролер DualSence. Зокрема, Бітелл похвалив ґеймпад від PlayStation 5, зазначивши, що він дасть можливість відчути краплі дощу та інші ефекти навколишнього середовища в грі.

DualSence був представлений 7 квітня / blog.us.playstation.com

Нагадаємо, ґеймпад для PlayStation 5, який отримав нову назву – DualSence, був представлений 7 квітня. За формою він схожий на DualShock 4, однак має кілька дизайнерських і функціональних відмінностей. На передній панелі ґеймпада з'явилася кнопка Create. Вона замінила кнопку Share і буде відповідати за новий спосіб створення ігрового контенту. А з тильної сторони контролера пропала світлова панель. Ще одне нововведення – в DualSense будуть вбудовані мікрофони, які дозволять використовувати голосовий зв'язок в іграх без гарнітури. Крім того, для тактильного зворотного зв'язку, у новому ґеймпаді від PlayStation буде використовуватися покращена система вібрації, а кнопки L2 та R2 отримають систему динамічного опору.

Реліз PlayStation 5 намічений на кінець 2020 року.