Genshin Impact на смартфонах обійшов за доходами PUBG Mobile / фото gamespot.com

Умовно-безкоштовний рольовий екшн Genshin Impact вийшов 28 вересня на ПК, PS4, Android та iOS. Всього за місяць після релізу гра на смартфонах заробила $245 мільйонів. Це один  найуспішніших запусків мобільних ігор в історії.

Як передає аналітичне агентство Sensor Tower, по заробітку екшн Genshin Impact обійшов минулого місяця такі хіти, як Honor of Kings, PUBG Mobile, Pokémon GO та Monster Strike. У перший тиждень після виходу гра зібрала $60 мільйонів і далі її заробітки не знижувалися.

Показники Genshin Impact в порівнянні з іншими іграми / фото sensortower.com

У порівнянні з дебютним місяцем у інших ігор, Genshin Impact виявився успішнішим за такі тайтли, як Lineage 2: Revolution, Lineage M, Fire Emblem Heroes та Fortnite. Однак Genshin Impact не вдалося обійти показники стартового місяця Pokémon GO. Остання за перші 30 днів після виходу заробила $283 мільйони.

Відео дня

Більша частина доходів Genshin Impact припала на платформу iOS. Там вдалося заробити $144 мільйони. А ось користувачі Android принесли розробникам $101 мільйон.

Найвищі доходи припали на батьківщину гри – Китай. Там мобільна версія Genshin Impact заробила $82 мільйони. На другому місці опинилася Японія, де мобільний екшн отримав $59 мільйонів. На третьому місці опинилися США – тут користувачі Genshin Impact витратили $45 мільйонів.

Старший аналітик агентства Niko Partners Деніел Ахмад зазначив, що студії miHoYo вдалося створити гру, яка стала популярною не лише в Китаї, але й в усьому світі.

"Глобальний успіх Genshin Impact відображає еволюцію китайської розробки ігор: від роботи на аутсорсі 15 років тому, до повної розробки для внутрішнього ринку і створення ігор, які стають успішними на світовій арені", – підкреслив Ахмад.

Нагадаємо, менш ніж за два тижні після релізу мобільна версія Genshin Impact окупила виробничі витрати і почала приносити прибуток розробникам. Автори вже зібралися портувати рольовий екшн на Nintendo Switch. Однак точну дату релізу ще не оголосили.