Grounded вийшов у ранній доступ / скріншот

Вчора, 28 липня, на Xbox One та ПК в ранній доступ вийшов Grounded – кооперативний симулятор виживання від студії Obsidian.

Головними героями гри стали діти, які зменшилися до розміру комах. Їм доведеться виживати на задньому подвір'ї власного будинку, будувати укриття, створювати зброю, боротися з мурахами і павуками.

Незабаром після виходу в ранній доступ Grounded очолила рейтинг лідерів продажу в Steam.

Відео дня
Grounded потрапив у топ продажів в Steam / скріншот

У гри вже понад 700 відгуків, з яких 70% позитивних. Загалом користувачі хвалять цікавий сетинг, страшних павуків і гарну графіку. Лають Grounded за погану оптимізацію, помилки і малу кількість контенту.

Що кажуть гравці про Grounded в Steam:

«У гри великий потенціал, але не варто забувати, що зараз ранній доступ. Є кооперативний режим, що величезний плюс. Красиві локації і приємна графіка, хороші звуки навколишнього середовища. Можна відкривати різні рецепти за допомогою вивчення матеріалів з інвентарю, щоб створювати багато чого цікавого. Обіцяють сюжет, що думаю буде цікаво, правда реліз намічений на 2021 і чекати доведеться довго. Дуже атмосферна гра», – пише користувач під ніком kotek.

«Занадто сиро. Зайнятися в грі відверто нічим, за перші 15 хвилин встигаєш побачити 70% контенту. Не рекомендую до придбання», – говорить Aktonz.

«Це все ще ранній доступ, ставтеся до нього відповідно. І так, онлайн-кооператив доступний, але це складно, якщо ви не знаєте, як це зробити. Оскільки його ще не впровадили в гру, потрібно вручну приєднатися до друга через лаунчер Microsoft/Xbox», – пише Pedobear.

«Grounded виглядає і грається відмінно, як для раннього доступу. Разом з другом ми виконали завдання у кооперативній грі і не зустріли жодних проблем з підключенням до мультиплееру. Особливо сподобалося те, що можна розділити обов'язки при будівництві бази. Павуки зробили гру цікавішою», – пише користувач під ніком dk.

«Це просто смішно, всього 20% сюжетної гри в ранньому доступі за 30$. Оптимізація покинула чат. Навіть Subnautica виглядає краще. Бачу гру від інді-студії, не більше», – пише користувач під ніком Konrad.

«Гра нагадує Forest по самій системі виживання. Іди убий те, збери це, збудуй хату і намагайся не померти. Дослідження і крафт, сама система схожа з Subnautica. Персонажів на вибір всього чотири. Два хлопчики і дві дівчинки, причому досить колоритні, і кожен володіє унікальним зовнішнім виглядом і поведінкою. Гра зовсім не виглядає сирою, навіть навпаки. Звичайно є моменти, наприклад, настройки сесії, мови та інше, але там прямо написано, в наступному патчі все буде», – говорить Kosha Tailwind.

«У гри великий потенціал. Я грав один і мені було весело досліджувати світ. Павуки досить забаговані, але лякають до смерті», – зазначив Shmemmet.

В магазині цифрової дистрибуції Steam гра коштує 379 грн. На Xbox One за неї просять $30, проте вона доступна безкоштовно передплатникам сервісу Game Pass. Повноцінний реліз Grounded намічений на 2021 рік.