Безкоштовна роздача Among Us в EGS триватиме до 3 червня / фото Innersloth

Менш ніж за тиждень зі старту безкоштовної роздачі в Epic Games Store кількість щоденних гравців в Among Us на ПК збільшилася з 300 тисяч до 2 мільйонів.

Статистикою поділилася ком'юніті-директор студії Innersloth Вікторія Тран. За її словами, кількість активних гравців на ПК зазвичай трохи збільшується на вихідних (до 350 тисяч). Однак цього разу на сплеск популярності вплинула не лише безкоштовна роздача гри в EGS, але й довгі вихідні в США, де 31 травня відзначали День Пам'яті.

Зростання кількості активних гравців / фото twitter.com/TheVTran

Крім того, ком'юніті-директор зазначила, що не всі гравці були новачками. Частина аудиторії володіла грою на іншій платформі і вирішила отримати безкоштовну копію на ПК.

Відео дня

Отримати Among Us безкоштовно в Epic Games Store можна до 3 червня.

Нагадаємо, Among Us натхненна рольовою грою "Мафія", але виконана у науково-фантастичних декораціях. Дії розгортаються на борту космічного корабля, де гравці в ролі членів екіпажу намагаються знайти зрадника у своїх рядах.

Гра вийшла у 2018 році, але несподівану популярність отримала лише у 2020-му. Після цього Among Us випустили на Nintendo Switch, а незабаром портують на консолі PlayStation та Xbox. Наразі найбільша аудиторія у гри на смартфонах, де Among Us розповсюджується безкоштовно.