Всі ігри Bethesda тепер належать Xbox / фото news.xbox.com

Сьогодні, 21 вересня, Microsoft заявила про придбання ZeniMax Media, материнської компанії Bethesda Softworks – одного з найбільших розробників і видавців відеоігор.

Як повідомив на своїй сторінці у Twitter журналіст видання Bloomberg Джейсон Шраєр, сума угоди склала $7,5 мільярда.

Тепер Microsoft належать такі франшизи як:

  • The Elder Scrolls;
  • Fallout;
  • Wolfenstein;
  • Doom;
  • Dishonored;
  • Prey;
  • Quake;
  • Starfield;

Повідомлення про угоду також підтвердила сама Microsoft в офіційному блозі Xbox.

Відео дня

"Ігри Bethesda завжди займали особливе місце на Xbox і в серцях мільйонів гравців по всьому світу. Наші команди мають багату історію спільної роботи: від приголомшливого першого Doom і його рушія id Tech до Bethesda, яка представила свою першу консольну гру для оригінального Xbox, революційну The Elder Scrolls III: Morrowind", – заявив глава Xbox, Філ Спенсер.

Спенсер також додав, що тепер компанія буде додавати легендарні франшизи видавця Bethesda в сервіс Xbox Game Pass для консолей і ПК.

Крім того, завдяки угоді, ігри The Elder Scrolls VI та Starfield будуть доступні передплатникам сервісу Xbox Game Pass в день релізу.

Директор та виконавчий продюсер компанії Bethesda Game Studios, Тодд Говард, вже відреагував на повідомлення про угоду між Microsoft і Bethesda Softworks.

"Ми глибоко віримо в фундаментальну силу ігор, в їх здатність об'єднувати, розширювати можливості та приносити радість. І віра, яку ми повинні донести до всіх – незалежно від того, хто ви, де живете або на чому граєте. Незалежно від розміру екрану, контролера або вашої здатності ним користуватися. Ми не можемо придумати кращу команду людей, з якими можна було б займатися цим, ніж в Xbox ", – йдеться в заяві Тодда Говарда на офіційному сайті Bethesda.

Цікаво, що тепер Microsoft володіє правами на два тимчасових ексклюзива PlayStation 5 – Deathloop та Ghostwire Tokyo. Обидві гри розробляє компанія Bethesda.