На iPhone сервіс Game Pass працює не так, як на Android / фото windowscentral.com

Компанія Microsoft запустила ігровий сервіс Xbox Game Pass на iPhone та iPad. Тепер на планшетах і смартфонах компанії Apple можна запускати ігри з консолі Xbox One.

Читайте такожЧотири iPhone з 5G і розумна колонка: коротко про новинки Apple (фото)

Microsoft оновила додаток Xbox в App Store і тепер воно дозволяє запустити ігри на консолі та транслювати їх на смартфон. Це відрізняється від схожої функції на Android. Там для стрімінгу ігор використовується хмарний сервіс xCloud, який за підпискою Xbox Game Pass дає доступ до понад сотні ігор. Серед доступних проектів Minecraft Dungeons, Gears 5, Grounded, Forza Horizon 4 та інші.

Відео дня

А ось на iPhone, щоб користуватися Xbox Game Pass, потрібно володіти самою консоллю Xbox One і перебувати з нею в одній мережі. Тобто, якщо власники Android-смартфонів можуть грати де завгодно, то користувачі iOS-пристроїв можуть запустити ігри лише перебуваючи вдома.

Нагадавши:

  • Хмарний сервіс xCloud передбачає доступ до магазину ігор від Microsoft. У той час як Apple не дозволяє додавати у свою екосистему сторонні магазини. Компанія вимагає, щоб у кожної гри був свій додаток в App Store, що робить незручним використання такого сервісу, як Game Pass, де за підпискою пропонується понад сотні ігор одразу.
  • Зі схожими проблемами на iOS-пристроях раніше стикалася компанія Valve. Їй довелося переробити свій додаток Steam Link для запуску в App Store.
  • А ось Nvidia так і не випустила власний сервіс хмарного геймінгу, GeForce Now, на iOS.