Марчін Івінскі – співзасновник CD Projekt Марчін Івінскі / скріншот

Британський інвестиційний фонд Abri Advisors, що володіє пакетом акцій CD Projekt, направив до студії лист з вимогою зняти з посади керівників компанії – Адама Кічінські та Марчіна Івінскі.

Як повідомляє видання Bloomberg, інвестори незадоволені тим, що з моменту релізу Cyberpunk 2077 вартість акцій студії впала на 57%, внаслідок чого CDPR втратила у вартості $6,2 мільярда.

"Навіть навмисно неможливо допустити стільки помилок, скільки зробили ці хлопці", – заявив голова фонду Abri Advisors Джеффрі Тірман.

Крім того, в Abri Advisors вимагають, щоб CD Projekt надала публічний план того, як розробники планують усунути всі недоліки, відновити бренд, а також довіру акціонерів і гравців. А якщо Івінскі та Кічінські не будуть зняті з посад, то голова Abri Advisors проситиме інших акціонерів замінити наглядову раду.

Читайте такожХакери знову погрожують викласти у Мережу вихідний код Cyberpunk 2077, "Відьмака 3" та інші документи CD Projekt

Втім, фонд Abri Advisors не розкриває, якою саме часткою CDPR він володіє. Відомо, що нинішнє керівництво студії разом з братом гендиректора Адам Кічінські, Міхалом, володіють 34% акцій компанії.

Нагадаємо, що за даними звіту за перший квартал поточного фінансового року прибуток CD Projekt впав на 64,7% – до $8,87 мільйона. А це означає, що після досить успішного старту Cyberpunk 2077 приносить мало грошей. Цьому є кілька причин, серед яких скандал через численні баги, видалення гри з PS Store та хакерська атака на сервери компанії, в результаті чого робота над виправленням CP2077 сповільнилася.