Нова частина BioShock може вийти тільки на консолі PlayStation / фото 2k

Нова частина знаменитої серії шутерів BioShock може стати ексклюзивом консолі PlayStation 5.

Про це у подкасті Xbox Era заявив інсайдер Нік Бейкер, відомий під псевдонімом Shpeshal_Nick.

За словами Бейкера, угоду про ексклюзивність запропонувала компанія Sony. Однак розробники ще не прийняли остаточне рішення. Також незрозуміло, йдеться про постійну або тимчасову ексклюзивність.

Відео дня

Читайте такожВитік з Sony: Uncharted 4 буде портовано на ПК

Втім, інсайдер нагадав, що перша частина BioShock свого часу була консольним ексклюзивом Xbox 360. А на PS3 її випустили лише через рік після релізу. Цілком ймовірно, якщо розробники погодяться на угоду з Sony, то перший рік гра буде доступна виключно на PlayStation 5.

Нагадаємо, що видавцем нової частини BioShock виступає компанія 2K, а розробляє гру студія Cloud Chambers з офісами у Сан-Франциско та Монреалі. Розробку очолила Келлі Гілмор, у якої 22-річний стаж в ігровій індустрії та понад 40 створених ігор, серед яких серії Civilization та Xcom.

Нова BioShock створюється на рушії Unreal Engine 5. Наразі невідомо – це буде номерна частина чи спін-офф.

Детальніше про серію Bioshock

Bioshock – це трилогія пригодницьких шутерів від першої особи з елементами RPG і наукової фантастики. Серія справила великий вплив на ігрову індустрію і розійшлася тиражем понад 25 мільйонів копій. Перша частина Bioshock отримала 96 балів на агрегаторі Metacritic, завдяки захоплюючому геймплею і цікавому сюжету. Bioshock 2 отримала 88 балів на Metacritic, а Bioshock Infinite – 94 бали.