Геймдиректор "Відьмака 3" заперечує всі звинувачення / фото CD Projekt RED

Геймдиректора "Відьмака 3" Конрада Томашкевича звинуватили у приниженні та цькуванні співробітників. Розробник заперечує свою провину, проте через скандал прийняв рішення піти зі студії CD Projekt RED.

Як передає Bloomberg, CD Projekt RED провела внутрішнє розслідування щодо поведінки Томашкевича на робочому місці. За результатами розслідування комісія визнала розробника невинним.

Однак Томашкевич все ж вибачився перед колегами за свою поведінку, і покинув студію, щоб "не викликати стрес і дискомфорт у співробітників".

Відео дня

Крім The Witcher 3 геймдиректор працював над двома першими частинами "Відьмака", а також брав участь у створенні Cyberpunk 2077. Загалом Томашкевич пропрацював у CD Projekt близько 17 років.

Рішення про звільнення Томашкевича було погоджено з радою директорів. У своєму коментарі Bloomberg він пообіцяв продовжити роботу над собою.

"Зміна поведінки – це довгий і важкий процес, але я не здамся і сподіваюся змінитися", – заявив Конрад Томашкевич.

На думку журналіста Джейсона Шрайера, відхід одного з ветеранів студії є ознакою турбулентності CDPR після невдалого старту Cyberpunk 2077.

Про проблемний запуск Cyberpunk 2077

  • Cyberpunk 2077 вийшов у грудні 2020 року. На релізі виявилося, що версії для консолей PS4 та Xbox One працюють значно гірше, ніж на ПК. Гра страждала від безлічі багів, і користувачі стали масово критикувати розробників.
  • Не погодивши своє рішення з платформотримачами, CD Projekt оголосила, що всі незадоволені можуть оформити повернення коштів. В результаті Sony для цього створила окрему сторінку в PS Store, але паралельно видалила гру зі свого цифрового магазину.
  • Через скандал акції CD Projekt впали на 18%.
  • Проти CDPR було подано кілька колективних позовів через "введення в оману" про стан Cyberpunk 2077.
  • Внаслідок невдалого запуску управління з конкуренції та захисту прав споживачів Польщі ініціювало перевірку студії CD Projekt. Влада має намір простежити за обіцянкою розробників виправити всі проблеми гри на консолях.