Ліворуч геймпад від PS4, праворуч – від PS5 / twitter.com

Сьогодні, 17 липня, організатор The Game Awards, Джефф Кілі, показав геймпад PlayStation 5, який отримав назву DualSense.

На своїй сторінці у Twitter Кілі поділився враженнями і розповів нові подробиці про геймпад PS5.

Джефф Кілі порівняв DualSense з попереднім контролером Sony DualShock 4. Виявилося, що DualSense більший за розмірами, ніж DualShock 4. Однак з геймпадом від PS4 у нього більше спільного, ніж раніше здавалося користувачам. У DualSense буде така ж сенсорна панель, як і в DualShock 4. Вона розташовується на тому ж місці. Але через специфічне забарвлення нового контролера, гравці її не помітили раніше.

Так само, як і в DualShock 4 в DualSense буде вбудований динамік. Однак він отримав значно ширший діапазон і працює синхронно з вібрацією. Крім того, в DualSense буде вбудований ще й мікрофон. Він слугуватиме не тільки для спілкування в онлайні, але і як окрема ігрова механіка. Приміром, в нього можна буде дмухати.

Джефф Кілі демонстрував можливості DualSense на прикладі Astro's Playroom. Він зазначив, що це не демоверсія, а повноцінна гра, в якій є багато відсилань до історії PlayStation. Astro's Playroom буде безкоштовною і її встановлять на всі консолі PlayStation 5. Це зроблено, щоб гравці могли оцінити всі можливості нового геймпада.

Також Кілі відзначив динамічний опір для поліпшеної тактильної віддачі в кнопках L2 та R2. Це дозволяло відчути пальцями різні поверхні.

Демонстрація DualSense

Нагадаємо, геймпад від PS5 був вперше представлений у квітні цього року. Тоді Sony опублікувала рендер нового контролера. У червні на презентації Future of Gaming геймпад був показаний разом з дизайном PlayStation 5. Однак «живі» фото та відео з новим контролером Sony з допомогою Джеффа Кілі продемонструвала лише сьогодні.

Що відомо про DualSense

За формою DualSense схожий на DualShock 4, проте має декілька відмінностей. Корпус виконаний в білому кольорі з чорними вставками. На передній панелі геймпада з'явилася кнопка Create. Як зазначили в Sony, вона замінить кнопку Share і буде відповідати за «інноваційний спосіб створення ігрового контенту». Кнопка Options залишилася на колишньому місці. А от з тильного боку геймпада пропала світлова панель. У DualSense буде використовуватися покращена система вібрації, а кнопки L2 та R2 отримають динамічний опір для поліпшеної тактильної віддачі.