PlayStation 5 надійде у продаж в Україні 19 листопада / фото playstation.com

Вчора, 4 жовтня, компанія Sony показала деяким японським блогерам PlayStation 5, і дозволила зіграти у такі майбутні ігри, як Godfall та Astro's Playroom.

За даними 4gamer, блогерам не продемонстрували меню консолі та навіть не показали деякі функції геймпада такі, як Create. Однак з презентації все ж вдалося дізнатися багато нових деталей про консоль нового покоління від Sony.

Охолодження, шум та геймпад PlayStation 5

Блогерам демонстрували PlayStation 5 з дисководом / фото 4gamer.net

Геймпад DualSense оснастили світлодіодами, які показують кількість людей, що одночасно грають на консолі (від 1 до 4-х). Діоди розташовані на лицьовій стороні під сенсорною панеллю і можуть світитися різними кольорами – синім, зеленим, червоним і фіолетовим. Як зазначили на порталі 4gamer, світлодіоди не яскраві, і не відволікають від ігрового процесу.

Світлодіоди на лицьовій панелі показують кількість людей, що грають на PS5 / фото 4gamer.net

Блогери також відзначили, що PlayStation 5 дуже тиха і майже не гріється під час гри. Зрозуміло, блогерам не дали розібрати консоль, але вони описали те, що побачили в щілини повітрозабірника системи охолодження консолі. PS5 забирає холодне повітря спереду і зверху, а випускає – ззаду. Блогери зазначили, що візуально розмір вентилятора становить 200-240 мм. У той час як у PS4 розмір кулера – 152 мм.

Висота PS5 – 39 см / фото 4gamer.net

Сама консоль висока – 39 см. На ній, як і на геймпаді є гравірування у формі фірмових символів PlayStation – коло, квадрат, трикутник, хрест. Чорна поверхня виконана з глянцевого пластику. Між бічними білими панелями також є світлодіодна панель.

Ігри на PlayStation 5

В ході демонстрації блогери змогли випробувати Godfall та Astro's Playroom. Вони відзначили швидку швидкість завантажень і майже моментальний респаун героя. У Astro's Playroom блогери змогли оцінити нові функції геймпада DualSense такі, як поліпшений зворотний зв'язок, динамічний опір курків і вбудований мікрофон – у нього довелося дути, щоб перемістити платформу персонажа в грі.

Нагадаємо, PlayStation 5 надійде у продаж 12 листопада в обмеженому ряді країн. В Україні нова консоль від Sony вийде 19 листопада – одночасно зі світовим релізом.

Офіційні ціни на PlayStation 5 в Україні:

  • PlayStation 5 Digital Edition коштуватиме – 12 999 грн;
  • PlayStation 5 коштуватиме – 15 999 грн;