Microsoft придбає розробників легендарних ігор Warcraft і Diablo за $70 мільярдів / фото Gamepur

Несподівані і одночасно оглушливі новини надійшли зі стану Microsoft. Корпорація оголосила, що збирається придбати чергове велике видавництво. Раніше користувачі вважали претендентом на купівлю Square Enix, але потрібно брати вище. Microsoft поглине такого гіганта, як Activision Blizzard.

Згідно з інформацією Bloomberg, сума угоди складе майже $70 мільярдів. При цьому ZeniMax Media разом зі своєю "дочкою" Bethesda Softworks обійшлися корпорації в десять разів дешевше — їх купили за $7,5 мільярда. Activision Blizzard включає три підрозділи і десятки окремих студій в різних частинах світу. Кількість співробітників у видавництві перевищує десять тисяч. Але що найголовніше, Microsoft дістанеться багато великих брендів. У список входять Call of Duty, Warcraft, Diablo, StarCraft, Overwatch і багато інших.

Головний виконавчий директор корпорації Сатя Наделла дав наступний коментар з приводу покупки: "Ігри — на сьогодні найдинамічніша і найбільш захоплююча категорія розваг на всіх платформах, якій буде відведена ключова роль у розвитку метавсесвітів. Ми інвестуємо значні кошти в контент світового класу, спільноту та хмарні технології, щоб відкрити нову еру ігор, яка ставить гравців і творців на перше місце і робить ігри безпечними, інклюзивними і доступними для всіх".

Відео дня
Інфографіка / фото Xbox

Наслідки придбання Activision Blizzard для PlayStation

  • Як і у випадку з Bethesda, Microsoft поки прямо не відповість, які ігри видавництва з'являться на платформі конкурента.
  • Наразі корпорація стверджує, що нові частини мультиплатформенних серій Activision Blizzard не стануть консольними ексклюзивами Xbox.

Нагадаємо: у вересні 2020 року Microsoft купила ZeniMax Media, материнську компанію видавництва Bethesda Softworks. Сума угоди склала $7,5 мільярда, а закрили договір у березні 2021-го. Завдяки цьому поглинанню корпорація отримала у володіння кілька відомих франшиз, включаючи Fallout та The Elder Scrolls. Bethesda стала окремим підрозділом у складі Microsoft, і аналогічна роль буде відведена Activision Blizzard.

Вас також можуть зацікавити новини: