Кадр з поліпшеної версії Metro Exodus / фото 4a Games

Видавництво Deep Silver підтвердило, що поліпшена версія українського шутера Metro Exodus вийшла на Xbox Series X на два дні раніше запланованого релізу. Власники гри отримали оновлення безкоштовно.

На своїй сторінці в Твіттері, видавець повідомив, що з'ясовує причину передчасного релізу, і запевнив, що вже не буде прибирати поліпшену версію гри з цифрового магазину.

"Сподіваємося, власникам Xbox сподобається ранній доступ", - написали в компанії.

Водночас у Deep Silver підкреслили, що патч з оновленою версією Metro Exodus вийде на PS5, як і планувалося – 18 червня.

Чим відрізняється поліпшена версія Metro Exodus від стандартної

Metro Exodus Enhanced Edition призначена лише для консолей нового покоління. За заявами розробників, на PlayStation 5 та Xbox Series X гра працюватиме в 4K і 60 FPS, з функцією освітлення з повноцінним рейтрейсингом, а також з випромінюваним освітленням з трасуванням променів, яке вперше з'явилося у доповненні "Два полковники".

На PS5 буде також додана підтримка тактильного зворотного зв'язку геймпада DualSense.

Трейлер Metro Exodus Enhanced Edition

Коротко про Metro Exodus

  • Metro Exodus – це третя частина шутера від першої особи, створена українською студією 4A Games за мотивами романів Дмитра Глуховського.
  • Дії гри розгортаються у недалекому майбутньому на території Росії, яка була зруйнована в результаті ядерної війни. Головний герой Артем, з групою вцілілих вирушає у подорож з метрополітену Москви на модифікованому поїзді "Аврора" і їде далеко на схід у пошуках нового місця для життя.