Розробники S.T.A.L.K.E.R. 2 палко висловилися про вторгнення Росії в Україну / фото GSC

Сьогодні, 24 лютого, Російська Федерація віроломно вторглася на територію України. Вона розв'язала повномасштабну війну, і зараз бойові дії ведуться по периметру майже всього кордону з РФ. ЗСУ дають відсіч агресору і гідно захищають нашу країну. Вітчизняні ігрові розробники теж не обійшли конфлікт стороною. Студії GSC Game World, Frogwares і Vostok Games підтримали Україну.

Заява розробників S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl вийшла особливо щирою і палкою. Команда GSC написала в Twitter: "Сьогодні настав день, коли кожен повинен усвідомлювати, що Росія офіційно оголосила Україні війну. Наша країна прокинулася під звуки вибухів і пострілів, але готова захищати своє право на свободу і незалежність, залишаючись сильною і готовою до всього. Що буде далі — ми не знаємо, але сподіваємося на краще і віримо в Україну і наші Збройні Сили! Ми звертаємося до всіх колег з ігрової індустрії, звичайних гравців, журналістів, блогерів і тих, хто побачив цей пост в стрічці: не залишайтеся осторонь, допомагайте тим, хто зараз шукає допомоги. Крізь смерть і біль, війну, страх і нелюдську жорстокість Україна пройде і вистоїть. Вона робила це завжди і зробить це знову!"

GSC Game World також змінила аватар у Twitter. Студія виставила прапор України, зшитий червоними нитками. А ще розробники опублікували реквізити для благодійних пожертв нашій армії.

Відео дня

Заяви інших українських студій

  • Frogwares, відома завдяки серії Sherlock Holmes, була не особливо багатослівною. Вона заявила, що Росія розв'язала повноцінну війну з Україною. Студія закликала всіх змусити Путіна забратися з території нашої держави. За словами Frogwares, українці — це миролюбна нація, яка ніколи нікого не атакувала.
  • Vostok Games, яка відома шутером Survarium, воліла взагалі нічого не говорити. Вона лише опублікувала у Twitter картинку з українським прапором.

Вас також можуть зацікавити новини: