Офіційну ціну на PlayStation 5 оголосять 16 вересня / фото playstation.com

Компанія Sony буде продавати нову консоль, PlayStation 5, собі у збиток.

Про це на своїй сторінці у Twitter висловився інсайдер та співробітник IT-порталу VentureBeat Джефф Грабб.

На думку журналіста, на старті Sony доведеться продавати нижче собівартості як мінімум цифрову версію PS5, яка називається Digital Edition.

Відео дня

"Принаймні, повністю збитковим буде Digital Edition," – підкреслив Грабб.

Відмінності PS5 та PS5 Digital Edition

У модельному ряді PS5 дві консолі / скріншот з трейлера

Читайте такожМіць PlayStation 5 та Xbox Series X. Які ігри розкриють потенціал нових консолей

Ще в червні компанія представила дві версії своєї нової консолі. Їх єдина відмінність в тому, що стандартна PlayStation 5 обладнана оптичним приводом, а Digital Edition – ні. Остання розрахована на те, що користувачі будуть купувати ігри не на Blu-Ray дисках, а в цифровому магазині PS Store.

Digital Edition створена компанією на перспективу. Власники саме такої версії не зможуть придбати ігри на вторинному ринку і будуть купувати їх тільки в PS Store. Однак ціна самого Blu-Ray приводу незначна. Тому, для привабливості, Sony буде змушена сильно знизити ціну Digital Edition, щоб вона здавалася більш вигідною покупкою. Таким чином різниця між двома, практично однаковими консолями може виявитися $100.

Втім, Sony ще не оголосила офіційну ціну PS5. Компанія зробить це 16 вересня на PlayStation 5 Showcase. Трансляція відбудеться о 23: 00 за київським часом і триватиме 40 хвилин.

Очікується, що Sony оголосить ціну, старт попередніх замовлень і дату початку продажів. Також компанія покаже нові ігри, які вийдуть на PlayStation 5.

Технічні характеристики PlayStation 5

  • Центральний процесор – 8-ядерний кастомний AMD Zen 2 (3,5 ГГц)
  • Графічний процесор – 10,28 терафлопс (AMD RDNA 2)
  • Оперативна пам'ять – 16 ГБ GDDR 6 (446 ГБ / с)
  • Накопичувач – SSD 825 ГБ (5,5 ГБ / с)
  • Оптичний привід – 4K UHD Blu-Ray
  • Апаратна підтримка трасування променів
  • Зворотна сумісність з PlayStation 4

Нагадаємо, минулого тижня стали відомі офіційні ціни консолей нового покоління від Microsoft. Xbox Series X продаватимуть за $499, а Xbox Series S – за $299. Обидві версії консолі надійдуть у продаж 10 листопада.