S.T.A.L.K.E.R. вийде на Xbox Series X та на ПК / фото stalker2.com

У дебютному трейлері довгоочікуваного сіквела українського шутера S.T.A.L.K.E.R. знайшли вірші Тараса Шевченка.

Перший офіційний ролик S.T.A.L.K.E.R. 2 студія GSC Game World презентувала на трансляції Xbox Game Showcase.

Трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2

Наприкінці ролика в кадрі показана колба під назвою «Жовтий-11», на якій написано дрібним шрифтом уривок з поеми «Катерина» великого українського письменника Тараса Шевченка.

"Не слухала, Катерина,

Ні батька, ні неньки,

Полюбила москалика.

Як знало серденько,

Полюбила молодого,

В садочок ходила,

Поки себе, свою долю,

Там занапастила"

При наближенні можна роздивитися вірші великого українського письменника / скріншот з трейлера

Одразу після презентації трейлера розробники поділилися першими подробицями сиквела. У S.T.A.L.K.E.R. 2 буде оновлена система симуляції життя під назвою A-Life 2.0. Персонажі будуть взаємодіяти один з одним і з оточенням без участі гравця.

У другій частині шутера буде масштабний нелінійний сюжет, де рішення користувачів будуть впливати на долю персонажів, локальні події і навіть на весь світ гри.

У S.T.A.L.K.E.R. 2 будуть як знайомі фанатам локації, так і нові. Ще на гравців чекають нові мутанти, артефакти і аномалії – одну з них показали в трейлері.

При створенні гри розробники використовують захоплення рухів і облич, а також фотограмметрію. Сама гра працює на рушії Unreal Engine.

Друга частина легендарного українського шутера про Чорнобильську зону відчуження вийде на Xbox Series X та на ПК. На релізі гра буде доступна передплатникам сервісу Xbox Game Pass.