The Last of Us Part II вийшла 19 червня на PlayStation 4 / blog.playstation.com

У червні цифрові продажі The Last of Us Part II досягли 2,8 мільйона копій. При цьому дві третини продажів виявилися попередніми замовленнями.

Про це у своєму звіті повідомила аналітична фірма SuperData.

Читайте такожЗа лаштунками історії помсти. Огляд офіційного артбука The Last of Us Part II

Відео дня

За словами аналітиків, серед ексклюзивів PlayStation такі продажі стали рекордними. Попередні ексклюзиви, Marvel's Spider-Man та ремейк Final Fantasy VII, в перші місяці після релізу досягли позначки у 2,2 мільйона цифрових копій. Однак з продажами на фізичних носіях справи йдуть інакше. Згідно зі звітом Sony, тільки в перші три дні після релізу на дисках The Last of Us Part II купило понад 4 мільйонів осіб.

Також в SuperData зазначили, що минулого місяця цифрові ігри на консолях, ПК і смартфонах заробили $10,54 млрд. Це на 9% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і на 3% більше, ніж у травні 2020 року.

Водночас аналітики відзначили, що дохід Grand Theft Auto V за минулий місяць на PlayStation 4 та Xbox One впав на 33%. А ось ПК-версія GTA 5 показала більш оптимістичні результати, завдяки безкоштовній роздачі в Epic Games Store.

Нагадаємо, екшн The Last of Us Part II вийшов 19 червня на PlayStation 4. Сіквел отримав змішані відгуки. На агрегаторі Metacritic у гри 94 бали від критиків і 5,5 балів від користувачів на основі рекордних 133 тисяч відгуків. Рецензію на The Last of Us Part II УНІАН можна прочитати тут.