This War of Mine / twitter.com

Симулятор виживання в умовах війни This War of Mine стане частиною шкільної програми у Польщі. Гру додадуть до списку рекомендованих творів.

Як зазначили на своїй сторінці в Twitter розробники з 11 bit studios, з такою ініціативою виступив прем'єр-міністр Польщі, Матеуш Моравецький.

Гра This War of Mine буде рекомендована до проходження старшокласникам і студентам, що вивчають історію, культуру, соціологію, філософію та етику. Їм забезпечать безкоштовний доступ до гри.

Однак додавати This War of Mine у шкільну програму будуть поступово. Для початку потрібно створити і розвинути потрібну інфраструктуру. Ініціатива стартує в новому навчальному році.

Нижче ми пояснимо, в чому особливість цієї гри.

Трейлер This War of Mine

Про що This War of Mine

This War of Mine – це симулятор виживання в умовах війни. У грі показана столиця вигаданої східноєвропейської держави Висінь. Місто охоплено війною. Кілька мирних громадян опинилися під дахом напівзруйнованого будинку. Всі герої у грі маю власні характери, історії та мрії. Щоб пережити війну, їм потрібна їжа, вода, одяг, медикаменти, сірники і багато побутових дрібниць, аж до лампочок і дощок. За необхідними речами доведеться відсилати персонажів у місто. Героям потрібно буде ретельно досліджувати кожну локацію, порпатися у смітті, а якщо зовсім туго, то навіть красти в інших громадян. У грі багато складних моральних рішень.

Один з творців This War of Mine, Емір Церимович, в дитинстві пережив облогу Сараєво. Свій досвід, а також історії інших людей він спробував передати в цій грі. «Я пам'ятаю той час. Це був момент, коли ти прокидаєшся і розумієш, що в тебе нічого не залишилося. Не було їжі, електрики, не було води в крані... Мінометні снаряди і бомби падали на вулицю. Бандити лазили по домівках і магазинам – грабували і вбивали. Через рік моя родина виїхала з міста. З того часу я думав про те, що я бачив. Я зрозумів одне: це може трапитися з кожним. Війна завжди відбувається у когось на порозі», - згадує Церимович.

This War of Mine вийшла на ПК, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Android та iOS.