Marvel's Spider-Man / store.playstation.com

Жіноча частина Insomniac Games, студії що випустила екшн Marvel's Spider-Man, страждає від сексуальних домагань.

Про це на своїй сторінці в Twitter заявила колишня співробітниця студії, Сол Бреннан.

«Боюся, що зараз я вб'ю свою майбутню кар'єру, але це буквально пожирало мене кожен день протягом останнього року. Я впала в настільки глибоку депресію, що стала думати про самогубство. Я покинула Insomniac Games через те, як вони обходяться з жінками», – написала колишня співробітниця студії.

Відео дня

Читайте такожГравці у розпачі занижують рейтинг The Last of Us Part II

За словами Бреннан, у неї є список з декількох десятків жінок, які зазнали сексуальних домагань, працюючи в Insomniac Games. Дівчина стверджує, що до недавнього часу в студії працювало щонайменше троє людей, які поводили себе невідповідним чином, і що керівництво покривало їх дії.

Наразі одного з них вже звільнено, другий пішов за власним бажанням, але третій все ще працює в компанії. Сол Бреннан розкрила ім'я співробітника, який домагався саме до неї – це був працівник HR-відділу на ім'я Едгар Варгас. Він наполегливо пропонував дівчині секс і обіцяв замінити її хлопця. Керівництво як мінімум раз на місяць отримувало скарги на цього співробітника, але звільнило його лише минулого року. Слова дівчини підтвердив її колега – дизайнер персонажів на ім'я Хав'єр.

Незабаром на звинувачення Сол Бреннан відреагувала сама студія Insomniac Games,

«Ми знаємо про звинувачення з боку однієї з наших співробітниць і вже зробили кілька кроків щодо врегулювання ситуації.Через юридичні тонкощі та з метою збереження конфіденційності ми не будемо відповідати на заяви, зроблені на адресу конкретних співробітників. Ми одна велика сім'я, яка виступає за расову, етнічну, сексуальну та релігійну різноманітність протягом усієї нашої історії. Своїми правилами ми ніколи не поступимося», – йдеться в повідомленні студії, опублікованому на офіційній сторінці в Twitter.

Однак користувачів це не переконало, і вони стали закликати компанію звільнити співробітників, які причетні до домагань.