Minecraft / фото Mojang Studios

Творець Minecraft, шведський програміст і геймдизайнер Маркус Перссон, відомий під ніком Notch, розповів, що зараз працює над своєю новою грою.

На своїй сторінці у Твіттері Перссон заявив, що його нова гра буде не тим, про що більшість читачів подумала. Ймовірно, геймдизайнер таким чином позначив, що мова йде не про Minecraft 2.

Notch також пояснив, що його гра натхненна іншим проектом. І тому свою ідею він одразу запропонував творцям оригіналу. Проте від них відповіді ще не надійшло. До того ж Перссон попередив, що робить гру в першу чергу для себе, і не буде прислухатися до побажань спільноти.

Відео дня

"Я роблю гру для себе. Я не буду звертати уваги на те, що ви все хочете. Чорт, я навіть не знаю, хто ви", – заявив Notch.

Більше подробиць про свій новий проект творець Minecraft не повідомив.

Маркус Перссон і Minecraft

  • Minecraft – це гра в жанрі пісочниці з відкритим світом і елементами виживання, де користувачі можуть проявляти свої творчі навички, будувати будинки і навіть цілі міста.
  • Першу версію гри Маркус Перссон випустив ще у 2009 році. Прислухаючись до відгуків гравців, розробник поліпшував Minecraft, додаючи в нього все нові й нові механіки.
  • Проект досить швидко набирав популярність. І вже у 2014 році корпорація Microsoft купила студію Перссона Mojang AB та права на Minecraft за $2,5 мільярда.
  • Станом на середину 2020 року Minecraft розійшовся тиражем у 200 мільйонів копій. Що зробило його найбільш продаваною грою в історії. Зараз Minecraft завантажити можна на ПК, консолі і навіть смартфони.
  • Завдяки своєму унікальному геймплею Minecraft отримав велику популярність не лише серед геймерів, але і серед неігрового співтовариства. Наприклад, у багатьох навчальних закладах Minecraft використовують в освітніх цілях. Діти у грі можуть вивчати біологію, фізику, історію та інші науки.