Час пошуку матчів у Overwatch істотно скоротиться / store.playstation.com

У командному онлайн-шутері Overwatch зроблять дві версії змагального режиму – з обмеженням за ролями, а також з відкритою чергою без обмежень.

Про це у новому ролику на YouTube розповів віце-президент Blizzard Entertainment Джефф Каплан.

Читайте такожКосмічна стратегія Stellaris стала тимчасово безкоштовною

Розробник заявив, що відкрита чергу в аркадному режимі повернеться в Overwatch у середині червня. А вже на початку липня, коли стартує 23 сезон, відкрита черга повернеться у змагальний режим і буде підтримуватися поряд з чергою за ролями. Для гравця це буде виглядати так: він вибирає «змагальну гру», у нього з'являється дві іконки – гра за ролями та відкрита чергу без обмежень на вибір ролі.

Зараз в змагальному режимі Overwatch діє обмеження за ролями. Через це страждають любителі найпопулярнішого типу персонажів – героїв DD. Пошук матчу в змагальному режимі для таких гравців може займати понад 10 хвилин. Фанати вже неодноразово скаржилися Blizzard на те, що такі обмеження за ролями затягують час пошуку матчів. 

Студія неодноразово намагалася зменшити час пошуку матчу і вводила різні аркадні режими без обмежень за ролями. Каплан зазначив, що розробники весь цей час спостерігали за реакцією на відкриту чергу у грі в різних країнах. Так, приміром, у Південній Кореї цей режим став другим за популярністю після змагальної гри. А в Північній Америці він поступився аркадному режиму «Загадкові герої».

Тепер же у гравців з'явиться вибір змагального режиму, а значить, що час очікування матчу істотно скоротиться.

Крім того, Каплан зазначив, що на цьому тижні в Overwatch з'явиться новий експериментальний режим. Розробники хочуть зробити Бастіона більш життєздатним. Також балансні зміни торкнуться Джанкрета і деяких персонажів підтримки, включаючи Ану, Мойру і Мерсі.

Що таке Overwatch

Overwatch – це багатокористувацький онлайн-шутер від першої особи, де команди 6 на 6 осіб ведуть бої на складно влаштованих мапах. У грі існує три класи героїв – Tank, Damage та Support, кожен з яких має унікальні здібності. Всього на цей час в Overwatch 32 персонажі.