Дата релізу гри EndeavorRX невідома / скріншот

Управління продовольства і медикаментів США (FDA) офіційно визнало гру EndeavorRx терапевтичним засобом, який буде прописуватися дітям з синдромом дефіциту уваги та гіперактивності.

Відповідна інформація опублікована на сайті регулятора.

Трейлер EndeavorRx

EndeavorRx – це аркадний гоночний симулятор, в якому гравець повинен уникати зіткнення з певними перешкодами на трасі. У грі можна заробляти внутрішньоігрову валюту та обирати різних персонажів.

Читайте такожТактичні халепи на Дикому Заході. Рецензія на Desperados III

Згідно з інформацією FDA, гра сім років проходила клінічні випробування. Понад 600 дітей грали в EndeavorRx по 25 хвилин п'ять днів на тиждень. За результатами досліджень у пацієнтів спостерігалося поліпшення функцій уваги та підвищення показників успішності.

Проте не обійшлося й без побічних ефектів, серед яких фрустрація, головний біль, запаморочення, емоційна реакція та агресія. При цьому у FDA зазначили, що подібні побічні ефекти не такі серйозні, як у випадку з традиційними медикаментами.

В результаті FDA все ж рекомендувало гру EndeavorRx дітям віком від 8 до 12 років з синдромом дефіциту уваги.

Як нагадали в організації, синдром дефіциту уваги і гіперактивності – це поширене захворювання, яким у США страждають близько 4 мільйонів дітей віком від 6 до 11 років. Одними із симптомів є труднощі з концентрацією уваги, контролем поведінки т дуже високий рівень активності.

Що ж стосується самої гри EndeavorRx, то на цей момент вона не вийшла на жодній з доступних платформ. Дата її релізу невідома.