Один з персонажів S.T.A.L.K.E.R. 2 / скріншот з трейлера

Майбутній український блокбастер S.T.A.L.K.E.R. 2 не вийде на консолях минулого покоління. А також розробники не планують випускати гру на PlayStation 5.

Про це PR-менеджер GSC Game World Захар Бочаров розповів в інтерв'ю виданню GamingBolt.

"S.T.A.L.K.E.R. 2 – це гра нового покоління, і запустити її на Xbox One або PS4 неможливо", – заявив Бочаров.

Читайте такожS.T.A.L.K.E.R. 2 можуть випустити наприкінці 2021 року

Розробники стверджують, що S.T.A.L.K.E.R. 2 на Xbox Series X буде працювати в 4К при 120 кадрах на секунду з підтримкою трасування променів.

Стосовно відсутності планів з релізу S.T.A.L.K.E.R. 2 на PS5 в студії пояснили, що їх більше приваблює сервіс Game Pass на консолях Xbox. За словами Бочарова, він надає "кілька хороших можливостей для бренду".

Нагадаємо, що гра з першого дня релізу буде доступна всім передплатникам сервісу Game Pass на консолях Xbox Series X/S. До того ж сиквел "Сталкера" вийде й на ПК.

Тизер S. T. A. L. K. E. R. 2

Що на цей час відомо про S.T.A.L.K.E.R. 2

  • Дія сиквела, як і першої частини розгортається у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.
  • Головним героєм гри стане сталкер з позивним "Скіф".
  • В S.T.A.L.K.E.R. 2 з'явиться оновлена система симуляції життя під назвою A-Life 2.0, завдяки чому персонажі будуть взаємодіяти один з одним і з оточенням без участі гравця.
  • Сюжет шутера буде нелінійним, а своїми рішеннями користувачі зможуть впливати на долю персонажів, локальні події і навіть на весь світ гри.
  • У другу частину повернуться старі локації і будуть додані нові. Також в грі з'являться нові мутанти, артефакти, аномалії.