Львівщина лідирує за показниками захворюваності на кір / фото pixabay.com

У Львівській області проведуть спецкампанію з вакцинування від кору досі нещеплених дітей.

У регіон уже доправили 52 тисячі доз вакцини, американського і бельгійського виробництва і створили мобільні групи лікарів, які два тижні у лютому працюватимуть у школах. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Вакцинуватимуть учнів віком від 6 до 18 років, однак робитимуть це лише за письмової згоди батьків. Їх обіцяють всіляко переконувати. Після Львівщини довакцинацію дітей проведуть в Івано-Франківській, Одеській та Закарпатських областях. Торік в Україні на кір захворіло 54 тисячі людей, з них два десятки померли.

Відео дня

Читайте такожУ 2018 році на кір захворіли понад 50 тисяч українців

"Вакцинація дітей, імунізація, це те що зараз відбувається в Україні це питання національної безпеки. Як ви вже почули, більше 50 тис. людей захворіли у спалах кору, і зараз це є така сама загроза здоров'ю і життю людей, як є війна і є інші надзвичайні ситуації", - розповіла в.о. міністра охорони здоров‘я України Уляна Супрун.

Директор центру громадського здоров‘я МОЗ України Володимир Курпіта також переконує, що з батьками буде проводитися інформаційна компанія, яка передбачає проведення батьківських зборів з поясненням ситуації. Організовуватимуть й індивідуальні бесіди з батьками, які мають сумніви та поширюватимуть інформаційні матеріали, зокрема через поштові скриньки. 

Як повідомляв УНІАН, у Житомирській обласній дитячій лікарні через ускладнення від кору помер дворічний хлопчик з Бердичева.