Ілюстрація REUTERS

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що онкохворим людям потрібно виключити з раціону цукор, оскільки рак його "любить".

Глюкоза живить ракові клітини, наповнює енергією та сприяє їхньому поширенню по організму, розповіла експерт під час чату на "Главреді".

Читайте такожЕксперт розповіла, як схуднути за місяць

Відео дня

За її словами, стан людей, хворих на рак, також погіршує смажена їжа та продукти, які стимулюють запалення, зокрема, ті у яких є омега-6 жирні кислоти (низка олій — соняшникова, кукурудзяна та соєва).

"Основу раціону онкохворих повинні складати легкозасвоювані продукти з великою кількістю фітонутрієнтів (біологічно активні компоненти — Ред)., тобто фітонутрієнтів, які містяться у продуктах рослинного походження: ягоди, зелень, горіхи, насіння, а також спеції, зокрема, куркума, імбир, часник, цибулю", — зазначила експерт.

Лікар додала, що хворим на рак варто їсти продукти, які покращують детоксикаційну функцію печінки — брокколі, свіжу капусту.

"Особливо слід звертати увагу на продукти, які мають яскраве забарвлення: віддавати перевагу яскравому гарбузу, червоній капусті та фіолетовій цибулі", — заявила дієтолог.

"Якщо стан і вага хворого дозволяють, корисно проводити дні утримання від їжі, коли пацієнт вживає тільки воду. Але це бажано робити під наглядом лікаря", — сказала експерт.

Раніше лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що для організму людини цукор та алкоголь однаково шкідливі, ці продукти є наркотиками, тому від них треба відмовитися.