Після операції з ліпосакції у столичній клініці померла пацієнтка / фото УНІАН

У приватній клініці у Києві 42-річна жінка померла після операції з видалення жирової тканини - ліпосакції.

У смерті пацієнтки звинувачують хірурга приватної клініки косметичної хірургії, повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

Читайте такожУ Києві помер журналіст видання "Фокус": його колеги звинувачують лікарів у халатності

Відео дня

Зазначається, що смертельна операція була проведена в клініці косметичної хірургії, розташованій у Печерському районі міста Києва ще у лютому 2017 року. Проте вирішити питання про наявність чи відсутність складу злочину у діях медичних працівників, які займались оперативним втручанням, не представлялось можливим через тривале проведення необхідних судово-медичних експертиз.

"Отримавши висновок комісійної експертизи, який підтвердив результати первинного дослідження установлено, що між оперативним втручанням, проведеним лікарем-хірургом у приватній клініці і настанням смерті 42-річної пацієнтки є причинно-наслідковий зв'язок та наявний дефект у наданні медичної допомоги у післяопераційному періоді", - йдеться у повідомленні.

Хірургу оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків, яке спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Як повідомляв УНІАН, анестезіолог з Львівщини, з вини якого помер пацієнт, отримав умовний термін.