Фото: Київстар

25 вересня в рамках спільної ініціативи Київстар та Міжнародного Благодійного Фонду «Українська Біржа Благодійності» (МБФ УББ) «Дитяча  надія» відбулася передача обладнання у відділення кардіоревматології Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

На кошти, які абоненти Київстар перераховували за допомогою SMS-повідомлень, була закуплена робоча станція Холтера ЕКГ та вимірювач артеріального тиску ВАТ-41.  Станція Холтера дозволяє цілодобово фіксувати інформацію про роботу серця, проводити дослідження серця та судин, встановлювати захворювання та визначати тактику лікування. 

Щороку в Одеській обласній дитячій лікарні проходять амбулаторне та стаціонарне лікування близько 6 тисяч дітей. З них близько 400 мають вроджені вади серця, а 60 захворювань кваліфікуються як критичні та вимагають ургентного медичного втручання. 

Відео дня

Передача цього обладнання стала третьою за напрямом кардіологія і  сьомою у проекті «Дитяча надія». На сьогодні  сума пожертв вже склала понад 1 млн. 380 тис. грн. 

Нагадаємо, що раніше завдяки пожертвам абонентів Київстар медичне обладнання отримав Національний інститут раку, Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр м. Львів, Львівська обласна лікарня «ОХМАТДИТ» та Одеська обласна дитяча клінічна лікарня (відділення онкогематології). 

«Дитяча надія» - це платформа, завдяки якій всі абоненти передплаченого зв’язку Київстар мають можливість долучитися до благодійності і надіслати кошти через SMS-повідомлення. При здійсненні пожертви можна обрати напрямок допомоги (онко чи кардіо), та один з чотирьох регіонів країни (Київ, Дніпро, Львів та Одеса), в лікарні яких будуть спрямовані їхні благодійні внески. Пожертва може бути разовою, від 1 до 3000 гривень, або регулярною – 2, 5, 10, 15 та 20 гривень. Регулярна пожертва буде здійснюватися автоматично після кожного поповнення рахунку від 40 гривень. Розмір внеску не має значення, адже кожна гривня допомагає добрій справі. Переглянути подробиці та підтримати ініціативи можна за посиланням.

Кошти, які абоненти жертвують за допомогою SMS, не обтяжуються податками. 100% пожертв використовуються МБФ УББ на реалізацію проекту. Фонд самостійно закуповує всі необхідні матеріали для лікарень. Звіти щодо збору та використання коштів можна переглянути на сайті Української Біржі Благодійності.

Довідка про Київстар

Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій мобільного зв’язку за кількістю абонентів, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі зв’язку 3G та 4G. За дослідженнями міжнародної компанії Ookla за 2018 рік, у мережі Київстар швидкість мобільної передачі даних є найвищою ніж в середньому по Україні. Послугами Київстар користується близько 26,3 млн абонентів. Акціонери Київстар – міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар понад 20 років працює в Україні і є найбільшим платником податків до бюджету на телеком ринку, одним з найкращих роботодавців та соціально відповідальною компанією. 

Довідка про Українську Біржу Благодійності (ubb.org.ua):

Українська Біржа Благодійності (ubb.org.ua) – перша в Україні фандрайзингова платформа онлайн-благодійності, ефективний та сучасний інструмент для залучення коштів на різноманітні благодійні та соціальні проекти, яка дозволяє благодійникам та набувачам допомоги контролювати їх цільове використання. Головна мета – зробити прозору, публічну та підзвітну благодійність невід'ємною частиною життя кожного українця, сприяти розвитку культури масової благодійності в Україні, аби у кожної соціальної проблеми було рішення.  

За 7 років роботи на платформі ubb.org.ua залучено понад 170 млн грн, підтримано більше 3,3 тис. благодійних проектів та ініціатив, партнерами стали понад 120 неприбуткових організацій та більше 200 бізнес-компаній. 

Українська Біржа Благодійності дає змогу допомагати швидко, ефективно та прозоро, дозволяючи сотням тисяч людей об’єднуватися задля досягнення великих результатів від невеликих внесків.

Українська Біржа Благодійності надала можливість одними із перших долучитися до інноваційного інструменту SMS-благодійності своїм партнерським організаціям:  БФ "Свічадо", ГО "Глобал Офіс", ВБФ "Крона".