Комаровський розповів про шкаралупу як джерело кальцію / фото pixabay.com

Лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розвінчав міф про таке додаткове джерело кальцію для організму людини, як перемелена яєчна шкаралупа з лимонною кислотою.

Педіатр на своїй сторінці в Instagram розповів, чи ефективний цей продукт.

Читайте такожКомаровський попередив про небезпечну "отруту" в будинку, яка загрожує вашій дитині

Відео дня

"Шкаралупа від варених яєць дійсно безпечна, але одночасно й безглузда як джерело кальцію. Річ у тому, що кальцій, щоб потрапити в обмін речовин, повинен надійти в організм у вигляді розчинної солі, а в шкаралупі він міститься у вигляді нерозчинного з'єднання", - зазначив доктор.

Якщо на те пішло, додав Комаровський, то можна розчинити отриманий порошок, подрібнивши ту саму яєчну шкаралупу, однак лимонною кислотою можна серйозно пошкодити слизову.

Водночас, він зазначив, що за необхідності дитині можна давати глюконат або карбонат кальцію.

"Коротше кажучи, є величезна кількість препаратів кальцію, корисних й ефективних", - резюмував Комаровський.

Раніше лікар Євген Комаровський попередив про обережне використання популярних у всьому світі препаратів — антибіотиків.