Люди по-різному реагують на прояв сонячної активності. Багато хто з нас дуже гостро відчувають на собі вплив сонця.

Медики стверджують, що магнітні сплески можуть впливати навіть на здорових людей.

Читайте такожМагнітні бурі у грудні 2019: симптоми та як уберегтися

Що таке магнітна буря?

Це коливання геомагнітного поля Землі через потоки сонячного вітру. Причина виникнення геомагнітних бур – відлуння вибухів на Сонці, які долітають до Землі.

Магнітні бурі можуть тривати від декількох годин до кількох діб. Вплив магнітних бур можна побачити на власні очі у вигляді північного сяйва. Заряджені частинки здатні проникати в атмосферу на магнітних полюсах там вони взаємодіють з атомами атмосфери й створюють барвисте світіння.

Як магнітні бурі впливають на організм

У зону ризику метеоудару потрапляють вагітні жінки, маленькі діти та люди похилого віку. Найбільша ймовірність впливу стосується людей, які мають проблеми із серцем або судинами. Під час магнітних бур починають боліти голова й суглоби. З'являються проблеми з тиском, серцем та сном. Також у цей період може проявлятися апатія, агресія, неспокій та страхи.

Як вберегтися від магнітних бур

У період магнітних збурень фахівці радять правильно харчуватися. Забезпечити собі повноцінний сон та не перевтомлюватися. Відмовитися від алкоголю та кави, натомість вживати чисту воду й зелений чай. Скоротити емоційні та фізичні навантаження, більше відпочивати.

Як раніше повідомляв УНІАН, у NASA зафіксували небачений досі магнітний вибух на Сонці. Виверження на поверхні зірки розірвало магнітні поля, а потім змусило їх повторно з’єднатися, що спричинило магнітний вибух.