Ілюстрація REUTERS

На Житомирщині обіцяють ізолювати всіх працівників з Китаю, які задіяні на будівництві об’їзної дороги навколо Житомира та їздили додому.

Як повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації, про це йшлося сьогодні на засіданні тимчасової епідеміологічної комісії щодо захисту жителів області від коронавірусу COVID-19.

Як зазначається у повідомленні, "авіарейсом з Дубаю в Україну повертається частина працівників китайської компанії Sinohydro Corporation Limited (SCL) після святкування китайського Нового року для продовження будівництва об’їзної автодороги навколо Житомира (йдеться про реконструкції Північної об'їзної дороги по трасі М-06 "Київ- Чоп"- УНІАН). За даними Державної міграційної служби, до виїзду за кордон близько 40 працівників з КНР працювало на вказаному об’єкті.

Відео дня

Читайте такожЕвакуація українців з Китаю обійдеться бюджету у 4,5 мільйона гривень

На засіданні тимчасової епідеміологічної комісії щодо запобігання китайського коронавірусу повідомили про те, що  з цих 40 людей 16 працівників із КНР не їздили додому у Китай, а залишалися на території України.

Також за повідомленням Управління Державної міграційної служби в Житомирській області, 13 лютого назад з Китаю на Житомирщину прибув один працівник, якого оглянули та провели медичний огляд. Керівництво компанії, яка будує вказану дорогу, прийняло рішення – ізолювати цього працівника на 14 днів.“ Надалі, усі інші працівники, які прибудуть з Китаю, будуть ізольовані. Протягом двох тижнів за ними будуть спостерігати медики”, - повідомляють в ОДА.

Там також зазначають, що усі госпітальні бази в Житомирській області готові до прийняття таких пацієнтів, а працівники, котрі повертаються з Китаю, будуть ізольовані на час спостереження за ними медиками.

Як повідомляв УНІАН, борт з евакуйованими громадянами України 18 лютого вилетить з китайського міста Ухань, де зафіксований спалах коронавірусу COVID-19, а наступного дня прибуде до Києва.Про це повідомила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька в ефірі програми ”Право на владу” на телеканалі ”1+1”.