Скалецькій виділили окреме робоче приміщення / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька повідомила, що перебуває на території медичного центру «Нові Санжари» в Полтавській області та спілкується з евакуйованими з Китаю громадянами.

Читайте такожУ МВС та МОЗ кажуть, що Скалецька не залишала "Нові Санжари" (відео)

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Я, нарешті, перебуваю у приміщенні, в якому проведу найближчі два тижні», - поінформувала вона.

«Хотіла, щоб мене заселили в звичайній кімнаті, але з урахуванням необхідності працювати і проводити постійні наради скайпом і телефоном мені виділили окреме робоче приміщення. Вчора до пізньої ночі разом з представниками всіх залучених міністерств і відомств перевіряли умови розміщення людей в «Нових Санжарах», забезпечення їх необхідними речами, дотримання санітарних та безпекових норм. Сьогодні ми узгодили умови мого перебування, і мене запустили в зону обсервації», - додала міністр.

Скалецька зауважила, що в рамках свого перебування в закладі спілкується також з епікажем літака. «На даний час всі, хто перебувають тут, почуваються добре. Людей регулярно обстежують, ознак ГРВІ не виявлено. Харчування тричі на день, його забезпечує кейтерингова компанія», - зазначила міністр і пообіцяла регулярно повідомляти про ситуацію.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька пообіцяла провести 14-денний карантин разом з евакуйованими з Китаю українцями. «Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, в тих самих умовах. Сподіваюсь, що моя присутність заспокоїть як тих, хто перебуває в Нових Санжарах, так і решту країни», - зазначила вона.

Однак, сьогодні, 21 лютого, начальник медичного центру «Нові Санжари» в Полтавській області Олександр Блінов повідомив, що Скалецька залишила територію медцентру.

«Пані міністерка зараз виїхала», - сказав Блінов і додав, що Скалецька запланувала повернутись у зону карантину, але коли – «треба в неї спитати».

Пізніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Коваль спростували цю інформацію, заявивши, що керівник МОЗу перебуває на території медцентру в Нових Санжарах.