Інкубаційний період коронавірусу з Уханя складає 14 днів / Фото: скріншот з відео ТСН

В.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін заявляє, що на даний час немає підстав продовжувати термін обсервації в Нових Санжарах на Полтавщині.

Читайте такожОтримано результати тестів на коронавірус евакуйованих з Китаю українців

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу в Нових Санжарах, відповідаючи на запитання, чи розглядається можливість продовження терміну обсервації.

Відео дня

"Наразі немає підстав для продовження терміну обсервації. З боку Всесвітньої організації охорони здоров’я, країни, які звертаються, отримують підтвердження про те, що інкубаційний період складає все ж таки 14 календарних діб. І зараз дійсно немає підстав для продовження такого терміну", - пояснив Кузін.

У той же час, додав він, про непродовження обсервації йдеться лише за умови, якщо за весь час обсервації ні в кого не буде зафіксовано ознак гострої респіраторної вірусної інфекції, і лабораторні дослідження мають вказувати на відсутність вірусу.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, помістили на 14-денну обсервацію у медичному центрі "Нові Санжари" на Полтавщині.