Медики спостерігають у інфікованого коронавірусом позитивну динаміку / фото Чернівецька ОДА

Житель Чернівців, у якого підтвердили коронавірусну інфекцію, почувається краще і має нормальний апетит.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Чернівецької обласної державної адміністрації з посиланням на інформацію завідуючої інфекційним відділенням Чернівецької обласної клінічної лікарні Валентини Миндреску.

«На ранок чоловік мав температуру 36,7 градуса і незначний кашель. У нього нормальний апетит. Спостерігаємо позитивну динаміку», – цитує прес-служба слова медика.

Відео дня

Читайте такожГоловний санлікар: самоізоляція через контакт із хворим – це нормальна європейська практика

Водночас в.о. директора Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Гопко сьогодні на брифінгу повідомила, що лікарі проводять спостереження за шістьма особами, які контактували із інфікованим.

Вона заявила, що наразі в Чернівецькій області це єдиний підтверджений випадок коронавірусу.

«Триває медичне спостереження за особами, які мали контакти з інфікованим і могли інфікуватися. Реально є шість контактних осіб. П’ять з них – це працівники пункту пропуску через державний кордон, які здійснювали контроль, а також ще одна контактна особа – дружина, яка перебувала з ним під час подорожі. Також ведеться спостереження за родичем сім’ї , який не контактував, але передавав ключі через вікно. До речі, він теж, можливо, зіткнувся з певними незручностями на роботі, що, власне, спонукає нас обстежити його для того, щоб зняти напругу в його колективі», – повідомила Гопко.

Як раніше повідомляв УНІАН, 3 березня в Україні підтверджено перший випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівецької області. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина перебувала вдома. Згодом через протести сусідів вона погодилась на обсервацію.